datum

Bianchi Via Nirone 7

Bianchi Via Nirone 7 Silvia

De Bianchi Via Nirone van Silvia is een aantal jaren niet gebruikt, waardoor er zo hier en daar roestvorming en een dikke stoflaag is ontstaan. Aan mij de “schone” taak om er weer een mooie glimmende en roestvrije racefiets van te maken…

Na de visuele inspectie heb ik de bike een uitgebreide schoonmaakbeurt gegeven met Dynamic Bike Cleaner; de ketting en tandwielen zijn in prima staat en heb ik ontvet met de Chain Cleaner van Dynamic. 
De wielen zijn tijdens de schoonmaak gedemonteerd en ook grondig gereinigd; van het achterwiel heb ik de cassette gedemonteerd en ook ontvet.

Silvia wilde graag een nieuw stuurlint, omdat het mooie wit inmiddels grijs geworden was van het stof. Maar waarom een nieuw stuurlint als deze nog in prima conditie is en met de juiste aandacht en middelen weer lekker wit te krijgen is? Dus ook hier eerst een sopje, vervangen kan altijd nog…

Na deze grondige reiniging heb ik de bike met de compressor goed droog geblazen èn daarmee blaas je ook nog eventueel achtergebleven stofdeeltjes  weg. 

Vóór Cycleaning Plus

Vervolgens de wielen weer in de bike gezet en alle bouten en moeren gecontroleerd en daar waar nodig nagetrokken met de momentsleutel. Op het balhoofd zat een fractie speling en heb deze afgesteld.

De ketting is gesmeerd met Dynamic Allround Lube. Kabels zijn waar mogelijk intern gesmeerd en externe kabels zonder buitenkabel zijn met siliconen behandeld ter bescherming.

Het was weer een mooie Cycleaning Plus klus en Silvia kan weer met een schone en veilige bike op pad. 
Marco Velo Bike Service  wenst haar veel veilige kilometers toe op haar Bianchi Via Nirone 7!

Wist je dat Via Nirone 7 ooit het adres was van het fietswinkeltje van Edoardo Bianchi?

Het resultaat

Dit zegt Silvia over Marco Velo Bike Service

Cycleaning Plus 

Mijn fiets heeft inderdaad jarenlang in de garage gestaan en ik ben dan ook erg blij met het resultaat!
Nooit gedacht dat Marco ‘m weer zo schoon zou krijgen en er geen nieuw stuurlint nodig was.
Ik kan niet wachten om  weer lekker op pad te gaan met deze schone en veilige fiets! 

Marco, bedankt voor de goede service!
– Silvia –

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Meer
interessante artikelen