datum

Met passie

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Marco Voorthuis en geboren en getogen in Hilversum. 

Op welke leeftijd is je liefde voor het fietsen ontstaan?
Op mijn zevende keek ik al naar de Tour de France en wilde dat jaar maar één ding voor mijn verjaardag: een échte racefiets mét derailleur! 

Wat is op dit moment jouw droomfiets?
Zelf ben ik nu de trotse eigenaar van een Bianchi Aria waar ik mijn rondjes op de weg mee maak. Verder heb ik ook nog een Bianchi Impulso Allroad gravelbike en een Cube LTD Pro MTB.
En er hangt zelfs een Bianchi Record 745 uit 1975 bij ons aan de muur; pure kunst!
Met allen ben ik erg blij, maar mijn droomfiets is toch een Bianchi Specialissima!

Heb je naast het fietsen ook nog andere hobby’s?
Jazeker! Naast het verzorgen en onderhouden van mijn fietsen ( en die van mijn vriendin Jolanda) houd ik ook van (trail)running. Hier ben ik een tijdje erg fanatiek in geweest, maar beleef nu toch echt meer plezier aan het fietsen en de variatie daarin. Ik hoop nog eens mijn 10e marathon te lopen en dan is wat mij betreft die cirkel rond. 
Verder ben ik een grote liefhebber van Formule1 en Rally. Ook deze passie is op jonge leeftijd ontstaan, maar ik blijf er nu niet meer voor thuis of sta ervoor midden in de nacht op…

Wat staat er nog op je bucketlist qua sportieve ambities?
In 2019 heb ik deelgenomen aan de GF Mont Ventoux en de (kale) top mogen bereiken. Hoewel ik toen aangaf dat hiermee al mijn sportieve uitdagingen waren voltooid is mijn bucketlist toch weer aardig gegroeid. Hierbij de top van mijn (te lange) lijst:
1. Maratona dles Dolomites
2. Grand Raid Suisse
3. Strade Bianche
4. The Dirty Reiver
5. 4 daagse Nijmegen

Waarom ben je gestart met Marco Velo Bike Service?  
Als kind vond ik de techniek van een fiets al fascinerend en dat vind ik nu nog steeds. Ik geniet ervan om mijn fiets(en) goed schoon te maken en te onderhouden, maar ook die van anderen. 
In mijn omgeving zie ik vaak dat als je van fietsen houdt, je niet per definitie er ook van houdt om je fiets zelf te poetsen en te onderhouden. Ook ontbreekt het daarbij vaak aan kennis en ervaring.
Dus wat is er nu mooier dan om met jouw “hobby” aan een vraag te voldoen? 

Wat zijn je ambities met Marco Velo BIke Service?
Echte ambities heb ik niet. Mijn doel is voornamelijk om zoveel mogelijk mensen met een schone, onderhouden en daarmee veilige fiets zijn of haar hobby uit te kunnen laten oefenen. Want….

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Meer
interessante artikelen